Oor acupunctuur

(Niet vergoede behandeling)
Oor acupunctuur Atawa Roosendaal
Oor acupunctuur oftewel auriculotherapie (auricula=oor, therapie=behandeling) vindt zijn oorsprong in China. De Chinezen gingen uit van de filosofie dat alle yang meridianen in het oor samen kwamen. De Franse arts Dr. Paul Nogier was de eerste die de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor uitgebreid bestudeerde. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meer reflexzones in de oorschelp die als behandelzone wordt gebruikt. Oor acupunctuur kan worden ingezet bij:

– Fysieke klachten.
– Mentale klachten.
– Hormonale klachten.
– Allergische klachten.
– Energetische klachten zoals bv. een burn-out
– Constitutionele klachten (door de erfelijkheid en aangeleerd bepaald).
– Ondersteuning bij het stoppen met roken en drank- en drugsgebruik.
– Ondersteuning bij het afvallen.

Naast chronische klachten kan oor acupunctuur ook bij acute pijnen heel effectief zijn. Om pijn te verminderen, maar ook om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren.

Naaldjes of magneetjes
Natascha Ligtenberg: “Tijdens oor acupunctuur worden kleine naaldjes of magneetjes gebruikt. In sommige situaties maak ik ook gebruik van een drukpuntmeter. Met de drukpuntmeter kan ik meten vanuit welke zone de klachten kunnen zijn ontstaan. In een drukpunt wordt de weerstand gemeten welke in verbinding staat met de verschillende zones. De laagste weerstand in een zone geeft aan welk punt het meest ondersteund dient te worden. Naar aanleiding van deze resultaten plaats ik naaldjes of magneten.”

Verblijfsnaaldjes
“Als een behandeling wat langere tijd vraagt, plaats ik verblijfsnaaldjes. Verblijfsnaaldjes blijven een tijdje in het oor achter een kleine pleister. U kunt dit punt zelf stimuleren door af en toe wat druk op het naaldje uit te oefenen. Voorafgaand aan elke vervolgtherapie vindt er een evaluatie plaats. Indien noodzakelijk pas ik hierop de vervolgbehandeling aan en onderhoud ik tussen de behandelingen door telefonisch of via de mail contact met u.”

“Oor acupunctuur laat zich prima combineren met andere massagevormen. Om een nog betere diagnose te kunnen stellen, combineer ik oor acupunctuur ook regelmatig met TCG.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s