TCM

Atawa Shiatsutherapie Roosendaalcuppen shiatsupraktijk Atawa Roosendaal

TCM (Traditional Chinese Medicine) oftewel Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG), is een verzamelnaam van diverse vormen van Chinese geneeskunde, zoals bv. oor acupunctuur en Shiatsutherapie. De verbindende factor hierin is energie. De Chinezen baseerden hun visie over de werking van het lichaam op hetgene wat zij observeerden in de natuur. TCG gaat dan ook uit van de samenhang en het evenwicht tussen mens en omgeving.

Energie
Door massage, moxibusti (het branden van kruiden op acupunctuurpunten),cupping of door acupunctuur, wordt onze energie gestimuleerd of afgeremd. De verspreiding van energie, zowel binnen ons lichaam als daarbuiten, wordt veroorzaakt door de wisselwerking tussen de twee aanvullende tegenstellingen: yin en yang. In de TCG wordt ziekte gezien als een onbalans tussen Yin en Yang.

Holistische benadering
TCG heeft als doelstelling om de harmonie en de balans van het gehele individu te herstellen. Volgens TCG is er een direct verband tussen het psychische en fysieke functioneren van het lichaam. TCG gaat dan ook uit van een holistische benadering. Dit betekent dat lichaam en geest als één worden gezien en behandeld.

Natascha Ligtenberg: ”We leven in een maatschappij waarin we op vele vlakken het nodige van onszelf eisen. Inmiddels proberen steeds meer mensen middels Oosterse geneeswijzen zowel geestelijk als lichamelijk weer helemaal in balans te komen én te blijven. Deze oude Chinese geneeswijze krijgt dan ook steeds vaker een plaats in het westen.” 

Preventieve behandeling
Klachten ontstaan omdat er vaak al langer een disbalans is. Middels TCG is het mogelijk om verstoringen vroegtijdig te ontdekken en preventief te behandelen. Helaas verkeren tegenwoordig al te veel mensen in een toestand tussen ziek en gezond.

Meer informatie over Shiatsutherapie of TCM vindt u op de website van Zhong. Zhong is een beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Atawa Health & Cure is aangesloten bij Zhong.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s